суббота, 25 января 2020 г.

День Соборності

        День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
   У понеділок 20 січня учні 1-4 класів  долучились до участі у шкільному флешмобі «Україна – це ми». Школярі підготували долоньки кольорів прапора України та виготовили жовто-блакитну мапу нашої славетної держави. 
Учні середньої та старшої ланки приєдналися до флешмобу 21 січня під гаслом «Мир, злагода, соборність…», виготовивши голубів жовтого та блакитного кольорів. 
      Фотозона до Дня Соборності України радо вітала всіх бажаючих 22 січня біля шкільної бібліотеки. Усі охочі, беручись за руки, мали змогу створити світлини на пам’ять.

Комментариев нет:

Отправить комментарий